CEDF105B-93A7-494F-B024-9FAF23BFAFDA

Jägarexamen Intensivkurs

Ta Jägarexamen hos oss!

För att boka er plats välj den anläggning som passar er bäst och maila det datum som ni vill boka samt ert fullständiga namn, personnummer och postadress.I och med detta mail preliminärbokar ni kursen och en faktura på 1000 kronor skickas ut från oss. När den fakturan sedan är betald så är kursen bokad.

Resterande del 3 995kr betalas på plats i butiken innan kursstart. Det är fritt att avboka, ändra datum, m.m. fram till 7 dagar innan kurstillfället. Om ni inte meddelar oss 7 dagar innan kursstart så återbetalar vi inte de 1000 kronor som ni redan betalat in.(Möjlighet till delbetalning finns via Handelsbanken Finans)

Dessa datum finns tillgängliga för bokning:

Arlanda:
För mer information i Arlanda kontakta: jagarexamen@huntyard.se

För bokning klicka här

-10-12 Mars 2017

-21-23 April 2017

-26-28 Maj 2017

-25-27 Aug 2017

-29 Sep - 1 Okt 2017

-6-8 Okt 2017

-10-12 Nov 2017

Vårby:
För mer information i Vårby kontakta: ingemar.parck@huntyard.se

För bokning klicka här


-10-12 Mars 2017 (Fullt)

-21-23 April 2017 (Fullt)

-5-7 Maj 2017 (OBS! Flyttad från 12-14 Maj)

-25-27 Aug 2017

-29 Sep-1 Okt 2017VÄLKOMMEN ATT SPENDERA TRE INTENSIVA DAGAR I JAKTENS TECKEN.


VAD INNEBÄR JÄGAREXAMEN?

För att få jaga i Sverige så krävs det att man har jägarexamen och vapenlicens. Det senare kan man inte ansöka om innan man har tagit sin jägarexamen. Jägarexamen är dock så mycket mer än bara jakt. Jägarexamen är en utbildning som berör ämnen som vapenlagar, jaktformer och artkännedom, val av hund och ekologi mm.

Under kursen får du en inblick i vår svenska fauna och de svenska djurens påverkan på naturen, samt t. ex. djurens brunsttider, anatomi, vad de äter och vilka delar av landet de lever i. Även anatomi är en del av läran.

Jaktformerna är många och du lär dig om dem alla, både med och utan hund, samt hur man gör ett eftersök på ett skadat vilt. Du lär dig att hantera ett vapen och får veta till vilken jakt man använder vilken typ av vapen och ammunition och får även en insyn i hur vapnet är uppbyggt.

HUR GÅR JÄGAREXAMEN TILL HOS HUNTYARD & BERRAS?

Kursen hålls av Peter Larsson (Arlanda) och Rolf Stanley (Vårby) Både Peter och Rolf har lång erfarenhet av jakt och viltvård samt har jobbat med kompetensutvecklingsfrågor under lång tid.


AGENDA JÄGAREXAMEN ARLANDA

Fredag
Vi samlas kl 10.00 i våra fräscha lokaler i Arlandastad. Vi går igenom hela kursmaterialet, som du har läst igenom noga innan du anländer till kursen.

Glöm inte passfoto till jägarbeviset.

Lördag
Samling på Roslagens JSK eller Ljusterö Skyttecenter kl. 09.00 där vi inleder med teoriprov.

Ett formulär med 70 frågor och tillhörande 4 svarsalternativ skall besvaras. För att bli godkänd krävs att du har svarat rätt på minst 60 av frågorna. Du har 1 timma på dig.

Efter provet går vi till skjutbanorna och fortsätter med övningsskytte för kula och hagel.Om tid finns hinner vi eventuellt med uppskjutning även denna dag.

Söndag
Samling på Roslagens Skytteklubb kl. 09.00 där vi gör skjutprov för hagel och kula.

Provet består av 3 delar:
HAGELGEVÄR: Säker vapenhantering samt avståndsbedömning, skytte mot markmål och lerduvor.
KULA GRUNDPROV:Säker vapenhantering samt precisionsskytte.
KULA HÖGVILTSPROV:Skytte mot stillastående och löpande älgmotiv.


AGENDA JÄGAREXAMEN VÅRBY

Fredag
Vi samlas kl 10.00 i våra fräscha Huntyard & Berras lokaler i Vårby. Vi går igenom hela kursmaterialet, som du har läst igenom noga innan du anländer till kursen.

Glöm inte passfoto till jägarbeviset.

Lördag
Samling kl 10.00 i Huntyard & Berras lokaler i Vårby , där vi inleder med teoriprov. Ett formulär med 70 frågor och tillhörande 4 svarsalternativ skall besvaras. För att bli godkänd krävs att du har svarat rätt på minst 60 av frågorna. Du har 1 timma på dig.

Efter provet åker vi i till skjutbanorna (Nykvarns skyttebana ) och fortsätter med övningsskytte för kula och hagel. Kostnad för ammunition och instruktörer tillkommer. Om tid finns hinner vi eventuellt med uppskjutning även denna dag.

Söndag
Samling kl 10.00 på Nykvarns Skyttebana, där vi gör skjutprov för hagel och kula samt evt omprov teori.

Provet består av 3 delar:
HAGELGEVÄR: Säker vapenhantering samt avståndsbedömning, skytte mot markmål och lerduvor.
KULA GRUNDPROV: Säker vapenhantering samt precisionsskytte.
KULA HÖGVILTSPROV: Skytte mot stillastående och löpande älgmotiv.

Ca 14 dagar innan kursstart träffas vi i butiken för en genomgång av kommande intensivkurs.


Tillkommande kostnader som är satta av Naturvårdsverket.

Dessa betalas på skjutbanan:
- Teoretiskt prov 250:-
- Hagelvapenprov 400:-
- Kulvapenprov 200:-
- Högviltprov 200-300:- (Beroende på hur många serier provtagaren måste skjuta vi provtillfället)
- Omprov kula/hagel100:-

Utöver detta behövs kurslitteratur. Vi rekommenderar "Jägarboxen" från Svenska Jägareförbundet, 795kr. Finns i våra butiker och vår webshop (Klicka här för att beställa)

Var noga med att läsa igenom kursmaterialet noga innan du påbörjar din kurs!

Jägarexamen hos Huntyard & Berras kostar 4995kr och betalning sker via butik och anmälan är bindande.Vid akut avbokning, mindre än 1 vecka innan, betalas 80% av beloppet tillbaka.


EFTER JÄGAREXAMEN

Efter avslutad kurs kommer du utöver jägarexamen även ha en god grund i vapenhantering, säkerhet och skytte. Nu börjar ditt nya liv som jägare. Nu har du din examen och kan börja tänka på kläder, vapen och kanske t.o.m. gå med i ett jaktlag. Vår filosofi bygger på att ett aktivt jägarliv kräver fortsatt lärande utvecklande, varför det är självklart för oss att tillhandahålla ett brett utbud av vapen, kläder, kurser mm. och inte minst en personlig service.

Vi på Huntyard & Berras hjälper dig med allt du kommer att behöva till din nya jaktgarderob och om du köper dina vapen hos oss, bjuder vi på 1 timma i vår skjutbiograf (värde 2200kr).

VÄLKOMMEN TILL HUNTYARD & BERRAS JÄGAREXAMEN!

Vi erbjuder alltid:

Fri frakt över 499 kr

14 dagars öppet köp

1 års garanti

Köp rätt utrustning!

08 – 740 20 23 Huntyardberras